Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest exclusieve woningmakelaars van Nederland, en een selectie van Nederlandse first-class partners in het buitenland. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Dutch Properties

ROERMOND

Dirksbergerweg 23 - 6045 EV
€ 1.500.000 k.k.
foto 1 Dirksbergerweg

Description

Welkom in Villa Aurea

Het uitnodigende glooiende Limburgse landschap blijft je verwonderen. Iedere keer opnieuw wordt je verrast door de natuurlijke schoonheid van deze heuvelachtige provincie. Iets wat bij het oorspronkelijke ontwerp al het uitgangspunt was van Maarten Engelman, die als architect van het gelijknamige en befaamde Engelman Architecten, in 1995 verantwoordelijk was voor het unieke lijnenspel van deze villa. Onder zijn supervisie onderging Villa Aurea in 2013 een totale metamorfose tijdens een ingrijpende renovatie.

Net zoals de natuur, is er niets zo veranderlijk als het gebruik van een ruimte. In het nieuwe 2013 ontwerp van Villa Aurea, zorgen fraai gestyleerde raampartijen ervoor dat binnen op een onlosmakelijke manier is verbonden met buiten. Een gevoel dat je in elke ruimte van deze fraai ontworpen villa zult ervaren. Hoewel midden in een bos en deels ingegraven, zorgt de verhoogde ligging van de villa op de Dirksberg voor fraaie vergezichten over een welhaast ongerept stukje Limburg. En dat op nog geen steenworp afstand van het heerlijke bourgondische stadscentrum van Roermond.

Villa Aurea ligt volledig verscholen, onzichtbaar voor de buitenwereld. En is om die reden misschien wel één van de best bewaarde geheimen van Roermond en omstreken. Via een authentieke grindweg, wordt je naar de ingang van de villa geleidt. Daar aangekomen, geeft de prachtig vormgegeven poort je toegang tot de oprijlaan, waar je niet alleen direct het natuurlijke ritme van het architectonische lijnenspel van de villa herkent, maar ook meteen het enorm grote en uitnodigende terras kunt zien liggen.

Waar je vanuit de parking links naar de voordeur loopt, bereik je rechts via een fraai aangelegd tuinpad het hoger gelegen terras. Vanaf het terras heb je direct toegang tot de keuken en bijkeuken (fijn voor de honden) of kom je via de ruime schuifpui in de eetkamer, die op zijn beurt in alle openheid toegang biedt tot alle andere delen van het huis.

De niveauverschillen in en om het huis zorgen voor een heerlijk ritme. Alles is zo ontworpen dat er altijd een directe verbinding met alle andere ruimtes in huis is. Met uitzondering van de master bedroom overigens. Zo zijn er tussenliggende verdiepingsniveaus gecreëerd die ervoor zorgen dat het huis ten volle benut wordt en dat er natuurlijke (loop)lijnen ontstaan die meer dan vertrouwd voelen. Je kunt dan ook twisten over hoeveel verdiepingen het huis echt heeft, maar ook over wat nu daadwerkelijk de begane grond of eerste verdieping is. Laten we u daarom meenemen vanaf het moment dat de voordeur zich opent en waar normaal gesproken gasten zullen binnenkomen.

Vanaf het moment dat de voordeur zich opent en u naar binnen loopt, voelt het alsof u thuiskomt. En hoewel binnen, voelt het nog altijd als buiten, want de gang die naar de open keuken leidt is over de volle lengte voorzien van een gigantische raampartij/ daklicht. Links van deze gang, half verhoogd, bevinden zich twee heerlijke ruime slaapkamers die echter net zo makkelijk als studeerkamers of hobbyruimtes zouden kunnen worden ingericht. De plafonds in deze kamers volgen de aflopende gebogen lijn van het dak. Het uitzicht op de achtertuin en het bos geven deze kamers een feeërieke sfeer. De trap die je naar deze kamers leidt, leidt andersom ook tot een lagergelegen deel van het huis. De belijning van deze ‘halve verdiepingen’ geven de gang niet alleen extra volume maar ook een extra dimensie.

Geen detail is tijdens de metamorfose van deze villa door Maarten Engelman onaangeraakt gebleven. Iets wat u niet zult ontgaan als u door het huis heenloopt. Het oorspronkelijke ontwerp van Villa Aurea is door hem in 2013 in samenspraak met de huidige bewoners dusdanig verfijnd, dat echt ieder detail en elke ruimte opnieuw onder de loop is gegaan. Niet alleen is de afwerking van deze villa daarom extra bijzonder geworden, maar ook is de (her)indeling van de woning meer dan doordacht. Met name de nieuwe en open leefkeuken, zorgt voor rust. Een speciaal ontworpen kast functioneert als dé perfecte room divider, waardoor de moderne leefkeuken gevoelsmatig ‘buiten’ is komen te staan. Iets wat nog eens extra wordt versterkt door de volledig hout opgetrokken ronde buitenmuur van de living die direct aan het terras grenst.

De living bereikt u in principe in een rechte lijn vanaf de voordeur. Nadat u de keuken gepasseerd bent, loopt u zo de living in. Met links daarvan een heerlijke ruime study, waar u in alle rust kunt werken. Beide ruimtes zijn weliswaar strak vormgegeven, maar zijn tegelijkertijd knus en gezellig. Iets wat uiteraard komt door de gekozen materialen, meubels en inrichting, maar zeker ook door de enorme raampartijen die tot aan het dak reiken en het aangrenzende bos alle ruimte geven om binnen te komen. En niet te vergeten - de haard.

Het landgoed waarop Villa Aurea staat is overigens ruim 1,65 hectare groot. De villa zelf heeft een inhoud van zo’n 2.500 kubieke meter en beslaat verdeeld over twee verdiepingen ruim 550 vierkante meter woonoppervlakte. De garage - die ruimte biedt aan tenminste vier auto’s – zijn hier door ons niet in meegenomen. De buitenruimtes beslaan los van het eerder beschreven enorme terras dat in no-time volledig overdekt kan worden, uit een bos waar je heerlijk over de paden kunt ronddwalen, verschillende weides en een prachtig onder architectuur aangelegde tuin met onder andere een grote natuurlijke vijver.

Vanaf de vijver lopen we terug naar de voordeur. Deze keer gaan we als we eenmaal binnen zijn echter niet rechtdoor, maar gaan we de gang rechts van ons in. In die gang bevinden zich het toilet, de garderobe en de deur die toegang geeft tot de master bedroom. Een heerlijke ruime en lichte slaapkamer met aan de voorzijde - over de volle lengte - een heerlijk balkon. Uiteraard beschikt de master bedroom aangrenzend over een heerlijke ruime en luxe badkamer, waar ‘the sky’ in letterlijke zin ‘the limit’ is. De verlichte sterrenhemel in de douche laat u heerlijk wegdromen als u de dag begint of afsluit. Stijlvol gekozen materialen en sanitair maken deze badkamer helemaal af. Iets wat overigens geldt voor alle badkamers in de woning.

Direct onder de master bedroom, ligt de garage. Een enorme grote ruimte die zich eenvoudig laat (her)inrichten als er bijvoorbeeld meer opslagruimte nodig is. De onderliggende verdieping is bereikbaar vanaf verschillende kanten en niveaus. Via de trap die in het verlengde ligt van de trap die naar de slaapkamers leidt aan de achterzijde van het huis of vanuit de gym waar u via het binnenbad eerst de sauna als ook een heerlijke douche en fitnessbad bereikt. Vanuit daar kan je verder afdalen naar deze lager gelegen verdieping waar de technische ruimte, storage rooms, ‘the laundry’ en garage zijn gesitueerd. Verder doorlopend naar achteren, wacht u misschien wel de grootste verrassing, want hier bevindt zich nog een heerlijke ruime tuin-/slaapkamer die direct toegang biedt tot de (achter)tuin.

De gekozen (bouw)materialen als ook het afwerkingsniveau van de woning is zowel binnen als buiten hoog. Het ontbreekt aan niets en welke kant je ook uitkijkt, het uitzicht is aan alle zijdes adembenemend.

Naast de bijzonder fraaie villa bevinden zich op het landgoed tevens paardenstallen en een grote schuur voor onder andere opslag van tuingereedschappen als ook maaitractor. Beide objecten liggen onderaan de Dirksberg en zijn apart omheind, met een directe toegang tot de omliggende weilanden. De aangeplante volwassen bomen volgen de lijnen van het perceel en vormen in twee tegenover elkaar liggende rijen een natuurlijk pad.

Overigens bevinden zich op het perceel verschillende kleinere schuurtjes voor de opslag van tuinmeubelen of –gereedschappen. De tuin is tenslotte samen met het bos dusdanig groot dat het fijn is om spullen bij de hand hebben.

Villa Aurea is in alle eerlijkheid een woning die u met eigen ogen zou moeten zien. We komen namelijk woorden te kort om deze unieke villa in alle oprechtheid goed te kunnen beschrijven. Dus, hoog tijd voor een afspraak. Bel met Pieter van Santvoort voor een persoonlijke ontmoeting.

features

Transfer of ownership
price
€ 1.500.000 k.k
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
Villa
Building type
vrijstaande woning
Construction period
1995
Specific
N/A
Roof Type
plat dak
Surface Areas And Volume
Living area
290 m2
Other indoor space
260 m2
Exterior space attached to the building
m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
2500 m3
Plot size
16705 m2
Contactpersoon

Pieter van Santvoort profile image

Pieter van Santvoort
Real estate agent

+31 (0)40 269 2530
pieter@vansantvoort.nl

Sault

Boutenslaan 195a
5654 AN Eindhoven


+31 (0)40 - 269 2530


info@sault.nl

For any further questions please contact us